1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Ai alergie la praf? Iată câteva sfaturi pentru a scăpa de grijă

Peste 90% din praful care ajunge la tine în casă este sub formă de mici fulgi și fibre care abia se văd, dar care vin odată cu curentul de aer și se așează pe fiecare suprafața din casă. Cele mai plăcute medii pentru particulele de praf sunt chiar hainele, mai exact fibrele țesăturilor de orice fel. Următoarele tips-uri sunt excelente pentru cei care au alergie la praf.

Cum să ții departe praful și acarienii de praf

1

Organizează-ți hainele din șifonier pentru a ține praful la distanță

Șifonierele sunt ca un rai pentru praf, pline de fibre de țesătură de la haine, prosoape și lenjerie de pat. De fiecare data când deschizi ușa dulapului sau șifonierului, poate că se vede sau nu, dar praful este în aer.

Nu poți preveni hainele din a avea fibre și din a crea locuri numai bune pentru așezarea prafului, însă poți face în așa fel încât dulapul să fie mai ușor de curățat și poți limita accesului particulelor de praf la haine.

Încearcă să închizi hainele în pungi sau cutii, pe care să le pui mai apoi în șifonier, pe rafturi. Există pungi din plastic, transparente, special create pentru depozitarea hainelor. Rolul lor e acela de a ține praful departe de țesături. Sunt foarte ușor de utilizat, foarte igienice și se pot curăța destul de simplu.

Referitor la gecile, sacourile sau paltoanele pe care le porți doar iarna, pe acelea le poți acoperi fie cu huse speciale, fie cu câte un sac de gunoi, pe care îl poți desface ori de câte ori simți nevoia să porți respectivul obiect vestimentar.

2

Schimbă lenjeria de pat în fiecare săptămână

Patul tău moale și confortabil este unul dintre cei mai mari distribuitori de praf din casă, iar praful acela se multiplică foarte rapid, la fel ca acarienii din el, dacă nu îl ții sub control. Așernuturile colectează celule de piele, își formează propriile fibre și împrăștie praful în aer atunci când te așezi în pat.

Se recomandă spălarea așternuturilor (cele care sunt lavabile) în fiecare săptămână. Referitor la perne, pilote și pături, dacă nu sunt lavabile, e suficient să le scoateți săptămânal afară și să le scuturați destul de bine. Totuși, scuturarea nu se compară cu spălarea, deci faceți tot posibilul să le și spălați atunci când aveți ocazia.

3

Purifică și aerul în timp ce cureți întreaga casă

Dacă ai un aer condiționat în cameră sau un sistem de ventilație este foarte ușor să scapi de puțin din praful din casă. Atunci când aspiri cu aspiratorul, praful ajunge în recipientul de colectare, dar nu în totalitate. Dacă dai cu mopul sau folosești un aspirator cu spălare nu faci decât să creezi un mediu prielnic pentru praf.

Este recomandat ca atunci când cureți praful din casă să pornești și sistemul de ventilație sau aerul condiționat și să lași ferestrele deschise. Lasă ventilația pornită cca. 15 minute după ce ai terminat de curățat.

4

Folosește materialele și soluțiile potrivite de curățare

Scopul nostru este acela de a reține praful, nu de a-l împrăștia prin camera, lucru pe care, de regulă, îl fac toate cârpele uscate. Recomandarea noastră este să udați o cârpă sau să folosiți una specială, care atrage și reține praful folosind încărcături electrostatice (levetele cu microfibre).

5

Apelați la strategiile vechi: bateți covoarele

Covoarele sunt unele dintre cele mai mari rezervații de praf, din moment ce sunt alcătuite doar din fibre de țesătură, care sunt un magnet pentru praf, ca un burete uriaș care absoarbe apa. În plus, de fiecare dată când calci pe covor, praful se ridică în aer. Dacă aveți și copii cărora le place să stea pe covor, nici nu se pune problema să nu curățați intens covoarele, iar asta înseamnă că înainte să le spălați e indicat să le și băteți.

Cum se curăță praful din casă - A/V: engleză

Etichete:

Ai ceva de spus? Lasă-ne un comentariu!

Comentează!

Login/Register access is temporary disabled