1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Care e diferența dintre o lavetă cu microfibră și o cârpă obișnuită?

Se consideră că microfibra poate fi folosită pentru a îndepărta praful fără a fi strict necesară utilizarea soluțiilor de curățare. Dar oare e o tehnică anume pentru a face asta? Cert e că nu trebuie să cauți foarte mult pentru a te convinge că e recomandat să cureți cu o lavetă din microfibră.

De la ferestre, decorațiuni și până la podele, experții în curățare recomandă aceste lavete. Întrebând care sunt motivele pentru care microfibră este mai bună decât un material textil obișnuit, ni s-a răspuns destul de simplu:

  • te ajută să economisești bani și durează mai mult ca alte materiale;
  • este sigură pentru mediul înconjurător și poate să curețe doar cu apă, fără niciun fel de substanțe chimice;
  • îndepărtează peste 90% dintre bacteriile de pe suprafețele curățate;

Nu orice lavetă cu microfibră e la fel de eficientă

Și în cazul de față se aplică regula prețului: primești ceea ce plătești. Există lavete din microfibră care au aproximativ 8000 microfibre/cm2. Poate părea un număr mare, dar nu este. Acestea nu sunt foarte eficiente și rezistă până la maxim 50 de spălări. Pe partea opusă a prețului, trecând în zona celor mai puțin accesibile, dar mult mai calitative, găsim cârpe cu până la 400000 microfibre/cm2 și rezistă până la 300 de spălări.

1

Cum funcționează lavetele cu microfibre?

Având milioane de fibre, microfibrele ridică și rețin praful, bacteriile și alte impurități. Aceste lavete conțin atât fibre de poliester încărcate pozitiv, cât și fibre de nailon încărcate negativ, care atrag și rețin absolut orice este pe suprafața pe care o cureți.

2

Cum se curăță lavetele cu microfibre?

După fiecare utilizare a lavetei – clătește-o cu apă caldă(temperatura apei este adesea inscripționată pe tabelul informativ al lavetei) timp de 10 – 15 secunde pentru a îndepărta praful. Dacă laveta este mult prea murdară și consideri insuficiente cele 15 secunde, atunci clătește laveta cu microfibră până când apa care curge prin ea este curată.

O dată pe săptămână – cârpa din micirofibră care este folosită zilnic se poate spăla la mașina de spălat o dată pe săptămână. Mai întâi clătește-o, dupa care introdu-o în mașina de spălat alături de alte țesături (preferabil prosoape și alte articole similare).

Sfat: nu folosi înălbitor (ex: clor) deoarece poate distruge microfibrele; de asemenea, nici balsamul de rufe nu este recomandat, deoarece poate să le încurce.

25 de moduri de a folosi lavetele microfibră - A/V: engleză

Etichete:

Ai ceva de spus? Lasă-ne un comentariu!

Comentează!

Login/Register access is temporary disabled