1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Câte tipuri de cafea poți face cu un espressor

Sunt prea multe sortimente și moduri în care poți transforma boabele de cafea în băuturi. Amatorii de cafea își pot forma un limbaj propriu, pe care îl poți înțelege și tu, citind ceea ce urmează să scriu despre tipurile de băuturi pe bază de cafea ce le poți cafe cu espressorul. Știind ce presupune fiecare nu doar că vei putea să ți le prepari singur, acasă, ci vei fi mai puțin confuz când vei intra într-o cafenea care servește marea majoritate a acestor sortimente.

Ce fel de cafele poate să prepare un espressor?

Sunt trei mari componente pe care e bine să le reții când te gândești la un espressor: spuma, laptele și cafeaua espresso. De ce sunt atât de importante? Pentru că diferența de cantitate din fiecare dintre cele trei elemente determină formarea unui nou tip de băutură pe bază de cafea.

Principalele tipuri de cafea vă vor fi prezentate mai jos sub forma unei schițe. Celelalte bături se obțin, de regulă, prin adăugarea anumitor ingrediente cafelelor standard, cum ar fi cappuccino-ul sau espresso-ul.

tipuri de cafea

Espresso scurt

Acest tip stă la baza fiecărei băuturi preparate la un espressor. Ca și compoziție, un espresso este asemănător unei clasice cafele, exceptând faptul că densitatea cafelei este mult mai mare și gustul și aroma sunt mai intense.

Espresso lung sau dublu

Nu e greu de ghicit ce ar trebui să însemne un espresso dublu, nu? Sunt două espresso scurte turnate în aceeași cană. Totodată, există și espresso lung, care are aproximativ aceeași cantitate de lichid ca cel dublu, doar că volumul de cafea este redus.

Caffé Macchiato lung și scurt

Macchiato este un derivat din espresso, relativ similar, diferențiindu-se printr-un strat subțire de spuma de lapte adăugat pentru diminuarea gustului mult prea puternic al unui espresso scurt. Cea mai simplă modalitate de făcut caffe macchiato este să prepari un espresso(scurt sau dublu) și să adaugi un strat de spumă de lapte deasupra.

Ristretto

Probabil de multe ori te-ai gândit că un espresso scurt e mult prea tare. Afli acum că există ceva mult mai concentrat: Ristretto. Acest tip de băutură conține aceeași cantitate de cafea, dar jumătate din volumul de apă utilizat pentru prepararea unui espresso.

Americano

Americano este o băutură pe bază de cafea ce inițial îți dă impresia unei cafele slabe ca intensitate și chiar este, uitându-ne la concentrațiile celor prezentate mai sus. Îți dai seama foarte ușor de diferența de gust și aromă când descoperi că un Americano se prepară adăugând un espresso scurt peste apă caldă, mai exact două treimi dintr-o ceașcă se umple cu apă fierbinte, peste care se adaugă espresso-ul.

Café Latte

Café Latte, latte sau cafea cu lapte, cum spun românii, este tot o băutură derivată dintr-un espresso, cu un strat consistent de spuma și lapte aburit. Latte-ul este o băutură foarte cremoasă și dulce, fiind foarte des servită în majoritatea restaurantelor și barurilor.

Cappuccino

Cappuccino-ul se aseamănă destul de mult cu latte-ul, diferența făcând-o surplusul de spumă, dar și ciocolata care se adaugă, de regulă, deasupra spumei.

Mocha

Mocha este un mix între un cappuccino și o ciocolată caldă. Se prepară prin amestecarea ciocolatei pudră cu espresso, urmată de adăugarea laptelui aburit și a spumei. La final, pentru estetică și aromă presară puțină pudră de ciocolată deasupra spumei.

Ce poți face cu un espressor - A/V: engleză

canalul Youtube de unde a fost preluat videoclipul:

slam128

Etichete:

Ai ceva de spus? Lasă-ne un comentariu!

Comentează!

Login/Register access is temporary disabled