1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ce este un aspirator cu filtru HEPA?

Începem prin a spune ce este exact termenul HEPA – sau high efficiency particulate air – asta înseamnă că acest tip de filtru poate să rețină o mare cantitate de particule de praf de dimensiuni mici pe care alte aspiratoare, cărora le absentează acest filtru, n-ar fi făcut decât să le trimită înapoi în aerul din casă prin recirculare.

Aspiratoarele cu filtru HEPA sunt recomandate pentru a minimiza cât se poate de mult praful și alergenii din locuințe, ideale fiind pentru persoanele care suferă de alergii și probleme respiratorii. Dar să nu te gândești că orice aspirator pe eticheta căruia scrie HEPA are și eficiența reală a unui filtru HEPA.

Cum recunoaștem un aspirator cu filtru HEPA adevărat?

Performanța acestui sistem de filtrare este testată în cele mai dificile condiții și de regulă sunt marcate cu anumite standarde specifice pentru a putea fi considerate filtre HEPA. Unui filtru HEPA real îi este asociat un anumit cod care îți oferă garanția că acel procentaj de 99.97% de particule reținute, ce pot avea dimensiuni de până la 0.3 microni, este real. Prețurile sunt mai mari pentru un filtru HEPA de calitate, dar motivul se subînțelege, testele prin care trec fiind cele care fac diferența.
Sunt aspiratoare ale căror filtru îl imită foarte bine pe cel HEPA, însă nu îndeplinesc aceleași standarde de funcționare precum filtrele adevărate. Multe dintre filtrele care se vând sub denumirea HEPA pot reține un procent de cel mult 85 – 90%, cu riscul ca acest procentaj să scadă dramatic în cazul în care dimensiunea particulelor de praf scade sub 1 micron.
Pentru a verifica eficiența, eticheta și codul asociat filtrului ar trebui să demonstreze faptul că randamentul aspiratorului cu filtrare HEPA în fața particulelor de 0.3 microni este de peste 99.97%. Acea valoare dimensională este una standard deoarece se consideră că marea majoritate a alergenilor ce se pot găsi într-o casă nu sunt mai mici de 0.3 microni.

Aspirator Beko cu sistem de filtrare HEPA - A/V: română

canalul Youtube de unde a fost preluat videoclipul:

Beko Romania

Etichete:

Ai ceva de spus? Lasă-ne un comentariu!

Comentează!

Login/Register access is temporary disabled