Cum puteți amenaja mansarda ca să pară mai mare

Deal Score0

Într-un spațiu mic, puteți să va bazați foarte mult pe aspectul mansardei dvs. Aceste încăperi pot avea mai multe colțuri și crăpături care va fac locurile de menajare să pară mai mici. Echipa HouseNGarden.ro a concluzionat câteva idei de amenajare a mansardei. Sfaturile va pot face să va simțiți confortabil și va vor ajuta ca spațiul existent să arate mai mare decât este. Prin simpla aplicare a unor trucuri inteligente, mansarda dvs. poate deveni exact asa cum va doriți.

Folosiți culori deschise și contraste inteligente

Când vine vorba de decorarea noilor camere de mansardă, luați în considerare utilizarea culorilor derivate din crem și culorilor de albastru deschis, această fiind o combinație de culori excelentă, care dă iluzia unui spațiu mic, care arată că o zonă de living mai mare. Pereții care sunt luminoși și viu colorați sunt mai reflexivi, făcând camerele să se simtă deschise, aerisite și spațioase.

Adăugați mobilier incorporat

Un bun sfat este să optați pentru mobilier incorporat care poate transforma instantaneu aspectul mansardei și este o modalitate foarte bună de a utiliza spații incomode. Spre deosebire de mobilierul stabil, care poate lăsa o mulțime de spații libere, mobilierul pe comandă nu numai că elimină excesul de aglomerație, ci va face modificarea mansardei să arate impecabilă. Dacă optați pentru spații de depozitare incorporate, cum ar fi dulapurile, încercați să le faceți pe comandă până la tavan, dând iluzia că încăperea este mai înaltă.

Optați pentru lumina naturală

Lumina naturală poate face minuni pentru spațiul din mansardă, făcându-le să se simtă luminoase și aerisite, în ciuda dimensiunilor lor. Ar trebui să evitați blocarea luminii naturale atunci când doriți o reamenajare de mansardă, iar utilizarea ferestrelor Velux este o modalitate excelentă de a evita acest lucru. Dacă nu utilizați ferestrele Velux, atunci perdelele trebuie să fie montate cât mai aproape posibil de tavanul casei, folosind perdele din țesăturile preferate care ajung până la pardoseală. Acest lucru ajută la a da iluzia de înălțime și spațiu. Dacă este posibil, optați pentru blind-uri sau rolete deoarece acestea oferă un efect mai curat și mai puțin aglomerat într-o cameră de mansardă.

Folosiți oglinzi

Probabil că aveți o idee destul de bună despre locurile în care să atârnați oglinzile din mansarda casei. Dacă acestea sunt așezate corect, ele pot fi unul dintre cele mai bune instrumente pentru a face un spațiu mic, mai mare. O modalitate de a crea iluzia spațiului cu oglinzi este prin folosirea unei oglinzi înalte și înguste. Astfel poate face instantaneu ca orice perete să arate mai mare. De asemenea, puteți utiliza oglinzi și pe ușile dulapului dvs., ceea ce va dubla spațiul vizual al camerei. Pentru un aspect deosebit, se poate alege ca oglinzile să acopere toată suprafața dulapului și în înălțime dar și în lățime.

Pictarea tavanului

Luați în considerare vopsirea tavanului din mansardă, fiind un truc de a deschide în mod eficient un spațiu mic. Astfel se poate menține contrastul de culoare între pereți și plafoane la un nivel minim. Pictarea plafonului cu aceeași nuanță ca și pereții ajută la ștergerea liniilor de umbră care definesc vizual un spațiu, ceea ce face că încăperea să se simtă luminoasă, aerisită și mai mare.

Puneți rafturile de perete

O noptieră sau o bibliotecă poate ocupa foarte mult spațiu într-o camera de mansardă, astfel încercați să le înlocuiți cu rafturi de perete. Folosirea rafturilor de perete vă poate oferi un sentiment mai deschis și un spațiu suplimentar de depozitare, oferindu-vă tot spațiul de care aveți nevoie pentru lucrurile dumneavoastră.

Ai ceva de spus? Lasă-ne un comentariu!

Comentează!

Login/Register access is temporary disabled