dormitor

Amenajare dormitor

Dormitorul este oaza de liniște în care ne adăpostim în fiecare seară, astfel că amenajarea acestuia trebuie să corespundă celor mai profunde standarde de confort. Dincolo de autoritatea criteriului estetic pe care o desăvârșește dormitorul personal, putem discuta despre raportarea la bun gust și disciplină când procedăm la amenajarea unui dormitor modern, voluminos și potrivit pentru gusturile noastre în materie de luminozitate și design.

Amenajare dormitor: volum simulat de piesele de mobilier investite cu spații de depozitare

Cea mai eficientă modalitate de a da volum dormitorului nostru este să mizăm pe piese de mobilier care pot adăposti o cantitate generoasă de bunuri și pe care le putem masca, poziționându-le în spatele draperiilor sau ușilor. Patul este principalul element de mobilier care ne poate ajuta atunci când amenajăm un dormitor, fiind investit cu numeroase spații de depozitare, însă nici noptierele nu fac rabat de la acest principiu. În general, când discutăm despre amenajarea dormitorului trebuie să țineți cont de spațiul pe care îl aveți la dispoziție și să căutați soluțiile ideale pentru optimizarea volumului unui dormitor care nu dispune de un spațiu generos. Puteți alege să renunțați la anumite piese de mobilier pe care nu obișnuiți să le folosiți frecvent, înlocuindu-le cu un dressing pe perete sau noptiere cu sertare ce vă permit să țineți la îndemână obiectele de îngrijire personală.

Amenajare dormitor: luminozitate și aspect elegant cu ajutorul lemnului de esență tare

Amenajarea dormitorului nu presupune doar accesorizarea acestuia, ci și alegerea materialelor pentru parchet, de pildă. În mod evident, fiecare dormitor va fi accesorizat în mod subiectiv. Dormitorul copiilor de până în cinci ani este bine să fie completat cu o pardoseală moale, cum ar fi mocheta, în timp ce dormitorul adulților ar trebui completat cu un parchet stratificat, ușor de întreținut. Totuși, frumusețea amenajării unui dormitor nu rezidă din elementele care îl alcătuiesc, ci din maniera în care acestea stimulează echilibrul și confortul unui dormitor modern. Și în acest context primează bunul gust și calitatea superioară a pardoselii, deoarece standardele acesteia se vor simți în timp, odată cu degradarea materialului. De aceea, este indicat să alegeți piese de calitate, fie că vorbim despre obiectele de decor, mobilier sau amenajare, fiindcă rezultatul final are mult mai multe șanse să vă satisfacă așteptările.

Login/Register access is temporary disabled