mansarda

Amenajare mansardă

În orice locuință, o mansardă poate fi acel loc confortabil în care te retragi pentru a petrece clipe minunate sau chiar pentru a crea ceva. Dacă știi cum să o decorezi, poate fi un loc în care verile te vei adună cu prietenii și veți povesti anumite lucruri amuzante.

Iată câteva idei despre cum să decorezi o mansardă!

Amenajare mansardă: design-ul pereților și al tavanelor

Este bine să te asiguri că mansarda va fi bine luminată. Multe mansarde sunt relativ mici și oferă foarte puțină lumină naturală. Culorile închise au tendința de a face spațiile să pară mai mici, iar cele luminoase pot face mansarda să pară mai mare și mai strălucitoare. În general, albul și galbenul deschis sunt foarte eficiente pentru a crea lumină suplimentară.

În privința tavanului înclinat al mansardei, este bine să îl vopsești într-o nuanță mai deschisă decât restul încăperii.

Poți picta un model sau o imagine, în funcție de propriile preferințe. Dungile simple pot înălța sau alungi o cameră, în funcție de modalitatea în care alegi să le poziționezi.

Amenajare mansardă: mobilierul și accesoriile

Deoarece spațiul este o problem în foarte multe mansarde, ultimul lucru pe care vrei să îl faci este să îl umpli inutil cu mobilă în plus. Astfel, este indicat să optezi pentru piese mai mici de mobilier.

Dacă mansarda ta are doar una sau două ferestre, poți plasa mobilierul astfel încât lumina natural să ajungă acolo unde petreci cel mai mult timp în mansardă.

Login/Register access is temporary disabled