aparate de facut cafea

Aparate de făcut cafea

Cafeaua preparată acasă, la aparat, este cel mai bun energizant care ne stimulează simțurile pentru a face față rutinei zilnice. Fie că o preparăm la cafetieră sau espressor, cafeaua de dimineață ne ajută să bifam toate sarcinile de pe lista de zi cu zi, în timp ce ne oferă un vibe extraordinar. Și nu doar atât. Cei care consumă frecvent cafea preparată la cafetieră sau espressor se număra printre norocoșii care se bucură de o sănătate optimă, întrucât consumul ponderat de cafea este recomandat de specialiști ca sursă benefică pentru funcționarea ideală a anumitor organe vitale. Însă ce facem atunci când timpul ne presează să savuram o cafea? Alegem varianta instant sau ne încumetam să pornim cafetiera pentru o porție sănătoasă de cafeină?

O cafetieră vă încarcă rutina cu entuziasm și plăcerea de a o folosi

Spre deosebire de anii precedenți, când cafetierele erau privite printr-o optică rudimentară, din cauza dimensiunilor lor voluminoase și a funcțiilor reduse, noile modele de cafetiere sunt investite cu funcții moderne ce vă ajută să profitați la maximum de eficiența lor zi de zi. O cafetieră produsă de un brand cu notorietate se caracterizează printr-o putere de cel puțin 1000 W, are un rezervor cu o capacitate de până la 1.5 l, în timp ce, printre funcțiile sale numeroase se reliefează sistemul anti-picurare și, ceea ce este cu adevărat uimitor pentru o cafetieră, timer-ul. Da, acel timer care permite setarea orei la care doriți să fie gata cafeaua, pentru a o putea savura fresh și a vă bucura de aroma sa plină de parfumul boabelor abia culese. Nu în ultimul rând, o cafetieră modernă este investită cu un design elegant și minimalist, motiv pentru care cafetierele beneficiază de piciorușe anti-alunecare, pentru o utilizare cât mai sigură și comodă.

Programul încărcat trebuie eficientizat cu funcțiile unui espressor performant

Probabil ați observat că o cafea preparată la cafetieră dezvoltă un gust diferit față de cafeaua preparată la espressor. Acest lucru se datorează în parte funcțiilor distincte investite în fiecare apărat de cafea. Un espressor se caracterizează printr-o putere mai mare, putând ajunge lejer la 1300 W, deși capacitatea rezervorului de apă poate ajunge la jumătate din cea a cafetierei, respectiv 0.7 l. Cu toate acestea, nu putem scăpa din vedere celelalte funcții de real ajutor în viața oricărei persoane moderne cu un program încărcat. De pildă, espressoarele moderne beneficiază de funcții de autocurățare și decalcifiere, au încorporat sistem anticalcar, dezvoltă o presiune de până la 3.3 bar și sunt capabile să ne răsfețe cu orice fel de băutură caldă ne-am dori la acel moment. Un espressor poate prepara atât clasicul espresso, cât și numeroase tipuri de cafea, de la cafeaua standard până la caffe cremă și chiar latte macchiato sau ciocolată.

Login/Register access is temporary disabled