aragaz

Aragazuri

Întrebări frecvent întâlnite în procesul de achiziționare al aragazului

Bucătăria este adeseori descrisă ca fiind inima casei, iar piesa centrală a celor mai multe bucătării este un aragaz indepedent sau incorporat. Pe măsură ce majoritatea dintre noi petrecem atât de mult timp gătind, este important să alegem corect aragazul pentru a se potrivi cu locuința și cu stilul nostru de viață.

Indiferent dacă înlocuiești un model vechi sau cumperi un aragaz nou, există o listă cu cele mai importante lucruri de luat în considerare.

Care tip de aragaz este cel mai potrivit pentru tine?

Există trei tipuri de aragazuri: cu gaz, electrice și mixte, ce combină o plită cu gaz și un cuptor electric. Ele vin într-o gamă variată de culori, dimensiuni și stiluri. Ce tip de aragaz este cel mai bun pentru tine depinde de nevoile tale, precum și de configurarea locuinței.

Unele case sunt complet electrice. Unii oamenii preferă o plită cu gaz pentru viteza acesteia. Alții nu preferă nicio flacără, din motive de siguranță. În acest context, alegerea cea mai populară este aragazul mixt.

Odată ce te-ai decis cu privire la stilul de aragaz pe care dorești să îl cumperi, tot ceea ce trebuie să faci este să selectezi un model care să aibă dimensiunea potrivită pentru bucătărie și familie, în gama de prețuri potrivită. În general, cu cât este mai mare familia și bucătăria, cu atât va fi mai mare aragazul.

Care este diferența dintre un aragaz pe gaz, unul electric și unul mixt?

Un aragaz cu gaz funcționează pe gaz natural și are o flacără deschisă pe plită. Mulți bucătari preferă o plită alimentată cu gaz pentru viteză și controlul suplimentar asupra procesului de gătit.

Un aragaz electric folosește energie electrică pentru a încălzi cuptorul și suprafața de gătit a plitei. Nu obții controlul instantaneu asupra temperaturii de gătit și se încălzește puțin mai lent, dar nu există nicio flacără deschisă sau potențiale scurgeri de gaz de care să te îngrijorezi.

Aragazul mixt combină cele două, în sensul în care aparatul deține un cuptor cu electricitate alături de o plită alimentată cu gaz.

Cum poți conecta pentru prima oară un aragaz electric?

Pentru a face acest lucru în siguranță, vei avea nevoie de un electrician calificat, pentru a instala aragazul electric pentru tine.

Care este dimensiunea potrivită a aragazului de care ai nevoie?

Aragazurile sunt o alegere excelentă pentru apartamentele mai mici, deoarece îți permit să gătești, dar nu ocupă prea mult spațiu. Daca deții mai mult spațiu și o familie mai mare, atunci este indicat să cumperi un aragaz mai mare.

Poți da dovadă de creativitate în privința felului în care utilizezi spațiul în bucătărie. Aragazele independente se potrivesc perfect între mesele de lucru. Este indicat să măsori spațiul pe care îl ai și apoi să îl compari cu aragazul dorit. Trebuie să îți amintești să lași un mic decalaj pe fiecare parte a aragazului, pentru a permite aerului să circule.

Dacă îți place să gătești, poți opta pentru achiziționarea unui aragaz cu o capacitate mai mare. Multe mașini de gătit au două cuptoare și un grătar care este ideal pentru a găti o mulțime de feluri de mâncare simultan sau pentru a menține anumite feluri de mâncare caldă în timp ce alții gătesc.

Sorry. No posts in this category yet
Login/Register access is temporary disabled