blender

Blendere

În timp ce unele persoane susțin că un blender nu este o achiziție importantă în bucătaria lor, există oameni care se bazează foarte mult pe un blender. Un blender de bucătărie bun te poate ajuta să prepari anumite alimente mai rapid și să economisești astfel timpul petrecut în bucătărie.

Achiziționarea unui blender pare o sarcină simplă, dar cu atâtea tipuri și funcții disponibile pe piață, este nevoie de o atenție deosebită atunci când alegi ce blender să cumperi, pentru a te asigura că acesta corespunde nevoilor tale.

Tipuri de blendere

Exista o mare varietate de blendere disponibile pe piata. Unele prezinta functii de baza, in timp ce altele pot procesa alimente mai grele sau poti gati diverse supe cu ele. Blenderele cu bol sunt cele mai populare în privința raportului dintre caracteristici, capacitate și prețul acestora, care variază în funcție de putere, funcționalitate și tipul lamelor. Blenderele multifuncționale sunt mai versatile, dar mai costisitoare. Amestecătoarele de mână sau de imersie au în mod obișnuit caracteristici de bază pentru prepararea piureurilor și pentru amestecare, cu excepția cazului în care acestea sunt accesorizate cu lame mai performante. În timp ce majoritatea blenderelor de mână sunt electrice, modelele fără fir adaugă un alt nivel de confort acestui instrument de bucătărie.

Ce funcții ar trebui sa te intereseze atunci când achiziționezi un blender?

Dacă te interesează în principal funcția de amestecare și dorești să prepari la blender smoothie-uri și băuturi congelate, este indicat să alegi unul cu cel puțin 500 de wați putere și cu o lamă de zdrobire a gheții.Malaxoarele pentru zdrobirea gheții sunt disponibile la blenderele de dimensiuni mari sau la cele personale cu putere redusă.

Dacă ești interesat de sarcini mai complexe, precum cele de tăiere/măcinare, vei avea nevoie de un blender cu o lamă de tocare și funcții de procesare.

În majoritatea cazurilor, un blender standard va fi, de obicei, adecvat pentru majoritatea sarcinilor de amestecare și transformarea alimentelor în piureuri.

Funcțiile recipientului blenderului

Recipientele pot fi de sticlă sau de plastic, modelele de tip fiind mai mari și de obicei din sticlă. Blenderele pentru bugete mai mici au în cea mai mare parte recipiente din plastic, iar cele personale au de obicei pahare din plastic.

Pentru cea mai bună turnare, este indicat să alegi un blender cu o gură de turnare proeminentă. Cele cu un design plat fac ca turnarea să fie dificilă și dezordonată. Unele blendere nu au canal de scurgere și turnarea trebuie să se facă dintr-un colț al recipientului, ceea ce poate fi greu de realizat fără a picura pe lângă. O lamă din oțel inoxidabil este mai puternică și mai durabilă, în special pentru zdrobirea cu gheață.

Blender cu recipient ori blender manual?

Blenderele manuale sunt diferite de cele cu recipient. Adesea denumite amestecătoare, ele oferă comoditatea amestecării piureului și a alimentelor direct într-un castron. Cu un picior de lame mai mic, pot manipula cu ușurință cantități mai mici. Sunt compacte și ușor de depozitat într-un sertar, iar unele modele au rafturi de perete la îndemână. Disponibile în varianta fără fir sau electrică, sunt ideale pentru preparea de creme și piureuri. Unele modele au funcții extinse, cum ar fi zdrobirea de gheață, sau includ accesorii pentru tocare.

Blenderele multifuncționale

Acestea sunt mai scumpe, dar sunt unități puternice, cu care poți găti supe, procesa alimente, face diverse sucuri, precum și o multitudine de alte lucruri. Aceste blendere pot înlocui multe aparate de bucătărie și, pe termen lung, se dovedesc a fi o investiție utilă.

Un alt tip de blendere multifuncționale sunt modelele care au accesorii pentru tăiere sau prelucrare, folosind aceeași unitate de bază.

Sorry. No posts in this category yet
Login/Register access is temporary disabled