hota-incorporabila

Hote incorporabile

Odată cu remodelarea sau construcția unei noi bucătării, electrocasnicele sunt primele costuri majore la care ne gândim. Printre ele se află și hota, care pe cât se simplă pare, pe atât de costisitoare poate să fie, dar să nu uităm cât de mare este utilitatea sa în bucătărie.

Dacă ai în bucătărie o plită incorporabilă sau un aragaz – orice bucătărie le are, nu? – atunci o hotă incorporabilă este ceea ce lipsește din décor. Ori de câte ori gătești, fumul, mirosurile și aburii încărcați cu diverse particule zboară libere prin aer dacă nu trec prin niciun fel de sistem de filtrare a aerului.

O hotă incorporabilă trimite toate componentele enumerației de mai sus în spațiul exterior bucătăriei… dintr-odată nu trebuie să îți mai faci griji în privința fumului deloc sănătos, a mirosurilor neplăcute sau a aburului care rămâne lipit de pereți și celelalte obiecte din bucătărie.

Hote incorporabile: principalele lor beneficii

Hota este unul dintre contributorii la păstrarea curățeniei în bucătărie. Dacă aburul și fumul ar fi fost lăsate libere în aerul respirabil din bucătărie, orice suprafața ar fi devenit mult mai greu de curățat și s-ar fi degradat în timp.

Nu sunt deloc puține cazurile în care persoanele din bucătărie sunt expuse unui risc ridicat din cauza monoxidului de carbon. Hota reduce aproape orice risc de intoxicare cu acest gaz, care poate să devină letal dacă spațiul nu e bine ventilat.

În plus față de fum si abur, căldura în exces este eliminată tot de hotă, ceea ce înseamnă că aerul din bucătărie este mai sănătos, mai proaspăt.

Dacă în încăpere există și un detector de gaz care ar putea porni oricând este fum în bucătărie, situațiile de acest gen sunt prevenite de hotă, care elimină complet fumul. Chiar și dacă nu gătești atât de des, hota incorporabilă este o investiție esențială pentru locuință. Dacă ți-ai propus să vinzi cândva casa, garsoniera sau apartamentul, probabil că hota ar fi una dintre ultimele investiții pe care cumpărătorul și le-ar dori să le facă.

Hote incorporabile: costuri totale

Până și cea mai simplă hotă costă în jur de 300 de lei, excluzând consturile de instalare, în timp ce o hotă mai performantă poate ajunge să coste și câteva mii de lei. Sunt câțiva factori destul de previzibili care determină costurile unei hote:

producătorul întotdeauna a fost motivul principal pentru variația prețurilor;

dimensiunea hotei contează destul de mult: cu cât hota e mai mare, cu atât e mai scumpă;

funcțiile suplimentare sau materialele din care sunt confecționate hotele constituie alți factori pentru variația costurilor de achiziție;

puterea de absorție poate fi uneori un alt criteriu;

tipul de hotă incorporabilă: hotele tip insulă și cele decorative sunt cele mai costisitoare;

Sorry. No posts in this category yet
Login/Register access is temporary disabled