plita-incorporabila

Plite incorporabile

Pentru o gospodină nimic nu se compară cu senzația de a sta în jurul propriei plite incorporabile, printre căldura și mirosurile rețetelor tale preferate. În apropierea plitei vă puteți pune în practică priceperea în arta culinară.

Nevoile tale sunt cele ce contează în alegerea plitei – estetica, eficiența energetică, performanța, fiabilitatea și controlul facil sunt doar câteva dintre punctele de interes ale fiecăruia dintre noi.

Potrivirea plitei incorporabile cu stilul tău de gătit

Tu ești elementul cheie în această situație – felul în care gătești determină partea structurală și funcțională a viitoarei plite. Unele dintre ele pot fi mult mai adecvate stilului tău de viață decât al altora. Poate funcțiile de siguranță nu sunt în interesul tuturor, dar sunt de nelipsit într-o familie cu copii.

Plitele incorporabile pe gaz

Dacă îți place metoda clasică de gătit, fără electricitate, cu arzătoare care se stind și se aprind instant, fără timp de așteptare, atunci alegi plita pe gaz. Ochiurile unei plite pe gaz răspund instant la ajustările de putere a flăcării, reglarea fiind făcută cu mare precizie. Plitele incorporabile pe gaz au fost mult timp considerate cele mai economice tipuri de plite. În timp au apărut alternative precum plitele cu inducție, concurența dintre cele două fiind una strânsă.

Plitele incorporabile electrice

Plitele electrice, ca mod de alimentare, sunt toate aceleași, însă ca principiu de funcționare sau estetică se pot delimita în mai multe categorii, mai exact 3:

  1. Plită incorporabilă electrică cu inducție – dispun de o tehnologie revoluționară, inovativă, pe bază de câmpuri electromagnetice care au ca scop încălzirea directă a vasului de gătit. Avantajul său este acela că suprafața de gătit rămâne la temperatura camerei chiar și în timpul gătitului, făcând din plita cu inducție una dintre cele mai sigure tipuri de plite, o opțiune perfectă pentru familiile cu copii.
  2. Plită incorporabilă electrică vitroceramică – este variantă cea mai comună de plită electrică, cu suprafața netedă, neagră și zone de gătit bine evidențiate. Sticla este esponsabilă de designul minimalist, sub ea găsindu-se o serie de elemente metalice care se încălzesc și transferă căldura către zonele de gătit.
  3. Plită incorporabilă electrică cu zone de gătit din ceramică – nu foarte populare, actualmente nu există o denumire stabilă pentru aceste plite. Cert este că se aseamnănă foarte mult cu plitele pe gaz, diferența fiind aceea că arzătoarele sunt înlocuite de zone de gătit rotunde, care se încălzesc electric. Principiul de funcționare este același ca la modelele vitroceramice, diferența fiind aceea ca nu toată suprafața este acoperită de sticlă ceramică.
Login/Register access is temporary disabled