masina-de-spalat-rufe

Mașini de spălat și uscătoare de rufe

Cum se caracterizează o mașină de spălat rufe

Cât de mult trebuie să cheltuiesc pentru a cumpăra o mașină de spălat decentă? Probabil că aceasta este întrebarea care se află pe buzele multor persoane ce se confruntă cu probleme tehnice ale modelelor mai vechi sau doresc să își ușureze rutina treburilor casnice prin achiziționarea unui uscător de rufe eficient și silențios. În timp ce modelele mai ieftine sunt întotdeauna tentante, este important să calculați cu atenție fiecare nevoie pe care o dezvoltați. În general, cu cât o mașină de spălat este mai performantă, cu atât prețul său va fi mai piperat. De la capacitate, rotații pe minut și consum electric, prețul unei mașini de spălat sau al unui uscător de rufe poate fluctua, însă întotdeauna veți găsi cu ușurință opțiuni compatibile cu bugetul pe care sunteți dispuși să îl alocați unei astfel de investiții.

Ce dimensiune a tamburului ar trebui să caut?

Capacitatea mașinii se referă la numărul de kilograme de haine care se potrivesc în tambur. Mașinile de spălat au întotdeauna două capacități: una pentru cât de multe haine se pot spăla într-un program și una pentru cât de mult se pot usca. Ele pot spăla întotdeauna o încărcătură mai mare decât se pot usca. Mai mare nu este neapărat mai bun, însă. Cumpărând o mașină de spălat prea mare riscați să risipiți apă și energie dacă nu o umpleți cu suficiente haine care să merite tot consumul de energie. O mașină de spălat prea mică, pe de altă parte, înseamnă că va trebui să faceți mai multe spălări.

Capacitățile de spălare

Cantitatea de uscătoare a unei mașini de spălat se poate efectua într-o singură mișcare. De obicei începe cu doar 5 kg (ceea ce este suficient pentru a spăla 16 bluze de bumbac, spre exemplu) și variază până la 12kg, suficient pentru a spăla 38 de tricouri dintr-un singur program. Un tambur de 7 kg este mediu și este potrivit pentru o locuință de dimensiuni medii. Este ideală pentru a spăla de la perechi de blugi până la cămăși pentru bărbați, prosoape de baie și chiar perne.

Capacitățile de uscare

Acestea sunt întotdeauna mai mici decât capacitatea de spălare a mașinii, de obicei între 2,5 kg și 8 kg. Această înseamnă că, dacă ați umplut tamburul în timpul spălării, ar trebui să scoateți hainele înainte ca uscarea să înceapă sau riscați ca hainele să nu se usuce foarte bine. Doar pentru că două mașini de spălat pot spăla aceeași cantitate de haine nu înseamnă că vor fi capabile să usuce aceeași cantitate de haine. De exemplu, o mașină de spălat care poate spăla 7 kg de haine poate să usuce 5 kg de rufe sau doar 4 kg. Asigurați-vă că verificați capacitatea de uscare înainte de a cumpăra mașina de spălat sau uscătorul de rufe, în funcție de aparatul de care aveți nevoie. Un kilogram mai puțin nu poate suna prea mult, dar este echivalent cu patru cămăși sau o ținută din cap până în picioare.

Viteza de centrifugare de care aveți nevoie

După ciclul de spălare și înainte de uscare se produc ciclurile de clătire și centrifugare. Clătirea trebuie să îndepărteze excesul de detergent din haine, iar centrifugarea trebuie să stoarcă apă. O rotație bună poate elimina parte a umezelii din haine, ceea ce va reduce timpul necesar pentru ca programele de uscare să finalizeze uscarea rufelor. Cea mai rapidă viteză de centrifugare nu este neapărat cea mai bună la îndepărtarea apei din haine. Vitezele de rotație variază de obicei de la 1.000 rpm la 1.600 rpm și poate fi necesar să plătiți mai mult pentru un model cu o viteză de centrifugare mai mare.

Sorry. No posts in this category yet
Login/Register access is temporary disabled