aer-conditionat

Aparate de aer condiționat

Nu este nevoie să suferiți din cauza căldurii toropitoare atunci când aparatele de aer condiționat ieftine și eficiente din punct de vedere energetic sunt disponibile pe scară largă. În plus, atunci când sunt utilizate pentru a asigura răcirea aerului doar acolo unde este necesar, aparatele de aer condiționat sunt mai puțin costisitoare (de operat) decât unitățile centrale. Ce este cu adevărat important în toată această ecutație este să identificați dimensiunea ideală a aparatului de aer condiționat, zona prielnică instalării sale și, nu în ultimul rand, funcțiile pe care doriți să le încorporeze.

Eficiența energetică a aparatelor de aer condiționat

Eficacitatea unui aparat de aer condiționat este măsurată de raportul de eficiență energetică (EER). EER este raportul dintre capacitatea de răcire la puterea de intrare (în wați). Cu cat este mai mare ratingul EER, cu atât aparatul de aer condiționat este mai eficient. Fiecare creștere de 1,0 la scara EER reprezintă o creștere cu 10% a eficienței energetice. Când cumpărați un aparat de aer condiționat nou, informații despre EER pot fi găsite pe eticheta EnergyGuide. Cele mai noi aparate de aer condiționat sunt de obicei dotate cu temporizatoare pentru un control mai bun al temperaturii, permițându-vă să utilizați cantitatea minimă de energie necesară pentru a vă răci camera.

Dimensiunea corectă a aparatelor de aer condiționat

Capacitatea de răcire necesară pentru un aparat de aer condiționat depinde de dimensiunea încăperii răcite. Aparatele de aer condiționat au în general capacități de răcire cuprinse între 5.500 Btu și 14.000 Btu pe oră. Mulți oameni cumpără un aparat de aer condiționat prea mare, crezând că va oferi o răcire mai bună. Cu toate acestea, un aparat de aer condiționat de dimensiuni mari este de fapt mai puțin eficient. Aparatele de aer condiționat elimină căldură și umiditatea din aer. Dacă unitatea este prea mare, aceasta va raci camera rapid, dar va elimina doar o parte din umiditate. Acest lucru generează un exces de umiditate în atmosferă. O unitate cu dimensiuni adecvate va elimina umiditatea în timp ce aerul se răcește.

Alți factori care trebuie luați în considerare la cumpărare

Verificați dacă sistemul electric al locuinței poate satisface cerințele de alimentare ale unității. Aparatele de aer condiționat funcționează pe circuite de 115-volți sau 230-volți. Receptorul standard pentru uz casnic este o conexiune pentru un circuit de ramificație de 115 volți. Aparatele de aer condiționat cu capacități mari de 115 volți pot necesita un circuit dedicat, iar unitățile cu o putere nominală de 230 volți pot necesita un circuit special. Dacă montați aparatul de aer condiționat lângă colțul unei încăperi, căutați o unitate care să-și îndrepte fluxul de aer în direcția dorită pentru aspectul camerei. Dacă aveți nevoie să montați aparatul de aer condiționat la capătul îngust al unei camere de dimensiuni semnificative, căutați modele care au un mod de ventilator „turbo” care poate conduce aerul mai departe în cameră.

Funcții extra pentru extra eficiență

Un aparat de aer condiționat modern trebuie să beneficieze de un filtru care se îndepărtează cu ușurință pentru curățarea regulată, controale aranjate logic, o citire digitală pentru setarea termostatului și un cronometru încorporat. Pentru cei care păstrează un program regulat și nu dispun de dispozitive inteligente, un cronometru va ajuta la economisirea banilor (aproximativ 400 lei pentru aparatul de aer condiționat și pentru factura de energie) și va oferta cu o atmosferă răcoroasă atunci când vă întoarceți acasă de la serviciu. Pentru mulți, totuși, capacitatea de a controla un aparat de aer condiționat de oriunde poate fi un ajutor imens și le oferă economii de costuri, mai ales dacă nu respectă un program. Și le puteți conecta la alte dispozitive smart home, astfel încât acestea să se potrivească perfect în rutina zilnică.

Sorry. No posts in this category yet
Login/Register access is temporary disabled