incalzitoare-casa

Aparate de încălzit camera

Într-o casă sau un apartament, aparatele de încălzit camera reprezintă un element critic de confort în asigurarea bunăstării. Fie în construcții noi, fie în cazul înlocuirii unei instalații existente, încălzirea electrică nu este lăsată în urma priorităților. Adaptabilitatea ridicată și gama largă de soluții în funcție de nevoi și stiluri de viață sunt doar câțiva factori care determină importanța tot mai crescută a sistemelor de încălzire moderne.

Criterii de selecție a celui mai potrivit aparat de încălzit camera

Poate fi dificil de identificat aparatul de încălzit camera ce se potrivește în mod ideal locuinței dumneavoastră, însă, urmând o serie de nevoi concludente, puteți conchide asupra celei mai eficiente soluții. În primul rand, trebuie identificat nivelul de izolare al camerei care trebuie încălzită. Astfel, cu cat este mai izolată și mai etanșă acea cameră, cu atât este mai puțin nevoie de un aparat de încălzit camera costisitor și extra eficient. Situația geografică și clima reflectă, de asemenea, nevoia de a beneficia de un aparat de încălzit camera mai mult sau mai puțin costisitor și eficient (este o diferență între a locui în București sau Maramureș). Expunerea camerei (pentru o cameră bine expusă, puterea poate fi redusă cu 5 până la 10%) și volumul său în metri cubi este un aspect extrem de important care preconizează o decizie inspirată. Cu cât este mai mare, cu atât este nevoie de mai multă putere sau chiar de mai multe dispozitive de încălzit camera. Și, în final, temperatura de confort dorită – vă recomandăm 100 W per m² pentru o carcasă medie de izolație.

Ce aparat de încălzit camera se potrivește locuinței mele?

Cel mai cunoscut mod de încălzire electrică este convectorul. Un convector de ultimă generație este instalat rapid, ușor de folosit și dotat cu mai multe tipuri de reglare a temperaturii (electronice sau mecanice). Permite o perioada de încălzire rapidă și este adaptat pentru toate tipurile de încăperi. Destul de practic, poate fi instalat și cu un kit fix. Panourile de încălzire cu panouri termoizolante sunt destul de ieftine și au două moduri de difuzie a căldurii: prin convecție și prin radiație, printr-un element de încălzire din aluminiu situat în spatele panoului frontal. Avantajul acestora este radiația; ca și razele soarelui, poate încălzi atât indivizii, cat și pereții, care apoi pot radia și pot aduce senzația de căldură prelungită. Radiatorul de căldură este cel mai bun mod de încălzire electrică. Instalați-l în fiecare zonă de living și dormitor pentru un confort maxim. Investit cu funcții inteligente, vă aduce o distribuție ușoară, continuă și omogenă a căldurii.

Care este dimensiunea spațiului care urmează a fi încălzit?

Dacă intenționați să încălziți un spațiu extins, va fi, cu siguranță, nevoie de aparate de încălzit camera eficiente și econome din perspectiva consumului. Cu toate acestea, dacă aveți un spațiu mic, închis, cum ar fi o baie sau un dormitor, un încălzitor electric va face o treaba excelentă. Desigur, orice încălzitor electric va fi mult mai eficient dacă aveți o cameră izolată în care nu se înregistrează pierderi de căldură. Aparatele de încălzit camera sunt achiziționate, de asemenea, în funcție de stilul camerei. De pildă, dacă pentru dormitor se pretează și un aparat de mari dimensiuni ce nu arată neapărat estetic, dar este extrem de eficient și consumă rezonabil, pentru living trebuie să optați pentru panouri de încălzire ce investesc încăperea cu un vibe modern și o atmosferă de elită.

Sorry. No posts in this category yet
Login/Register access is temporary disabled