desktop-pc

Desktop PC

Cum va arăta viitorul tău sistem desktop PC

Companiile sonore de IT și multe dintre birourile din orașele centrale sunt accesorizate cu echipamente Desktop PC, aspect care subliniază că acestea sunt (încă) de referință pentru cei care aspiră la o logistică durabilă și eficientă. Totuși, când cumpărați un computer, vă veți confrunta cu diverse opțiuni ce vor contracara varianta desktop PC, în sensul în care veți cântări multe nevoi înainte de a încheia achiziția. Bineînțeles, în această ecuație va conta extrem de mult și bugetul dumneavoastră, însă dacă device-ul reușește să întrunească toate necesitățile de zi cu zi, este imperativ să optați pentru această opțiune în detrimentul alteia, beneficiile fiind mult mai numeroase.

Specificații tehnice compatibile cu o uzură accelerată și un program dinamic de lucru

Un desktop PC va fi amplasat cel mai probabil pe un birou din living, dormitor sau camera dumneavoastră de activitate. Ansamblul este compus din părți separate – de obicei, unitatea care conține creierul PC-ului, precum și unitatea DVD. Monitorul și perifericele (tastatura, mouse-ul, boxele etc) sunt de asemenea importante, însă unitatea centrală este elementul care ar trebui să vă intereseze cel mai mult la un ansamblu desktop PC.

Viteza procesorului permite optimizarea efectuării de comenzi multitasking

În prezent, performanța unui desktop PC și a unui laptop este similară și, în unele cazuri, egală. Acest lucru favorizează achiziționarea de ansambluri desktop PC, în măsura în care dimensiunea acestuia nu mai este un impediment pentru cumpărători. Unitatea centrală desktop PC favorizează o zonă în care PC-urile excelează mai bine decât orice alt device: jocurile. Desktop PC-urile tind să își mențină poziția pe piața de profil, fiind cele mai eficiente și durabile dispozitive preferate de gameri, dar și de persoane care dezvoltă o rutină profesională aglomerată, iar multitasking-ul dă peste cap timpul de răspuns al dispozitivului de pe care lucrează în prezent. Dacă doriți ca un computer să ruleze cele mai recente jocuri, atunci ar trebui să luați în considerare cu siguranță un PC desktop.

Memoria RAM și unitatea hard disk, determinanți ai eficienței unui desktop PC

Specificațiile cheie pe care trebuie să le căutați atunci când cumpărați un desktop PC sunt procesorul, memoria RAM, adaptorul grafic și unitatea hard disk. CPU-ul este creierul calculatorului; RAM este spațiul în care vor fi încărcate toate programele dumneavoastră (cu cât aveți mai multă memorie RAM, cu atât mai multe programe se pot încărca); adaptorul grafic (cunoscut și ca placă grafică, placă video sau controlerul grafic) determină cât de bine va funcționa computerul dumneavoastră (îndeosebi cât de bine va rula anumite programe), iar hard disk-ul determina câte programe, fișiere muzicale, documente, videoclipuri și e-mail-uri veți putea să stocați pe computer. Pentru cea mai bună performanță pe un desktop PC, căutați un model cu CPU-urile Core i3, Core i5 sau Core i7 sau procesoarele AMD Phenom II.

Mărimea ecranului condiționează calitatea și claritatea imaginii în timpul funcționarii

Când cumpărați un destop PC, va trebui să decideți ce dimensiuni va avea ecranul, astfel încât să răspundă nevoilor dumneavoastră. Pentru un desktop PC, un monitor cu ecran lat de 22 inch oferă cea mai bună investiție (financiară), iar modelele 24 inch și 27 inch sunt de asemenea disponibile dacă doriți ceva mai mare. Merită să cheltuiți un pic mai mult pe monitor și chiar să faceți upgrade la un model de 24 de inch dacă vi-l puteți permite, deoarece monitorul este singurul dispozitiv pe care trebuie să îl priviți de fiecare dată când folosiți PC-ul.

Sorry. No posts in this category yet
Login/Register access is temporary disabled