televizor

Televizoare și accesorii

Ai crede că achiziționarea unui televizor este simplă, având în vedere că vorbim despre o categorie de produse destul de matură, iar ofertele disponibile pe piață de profil sunt versatile pentru orice buget. Dar cumpărarea unui televizor presupune analiza atentă a mai multor criterii subiective. De fapt, veți lua contact cu o mulțime de televizoare Ultra HD (UHD) sau 4K, cu un detaliu mai mare de imagine promis decât cel al televizoarelor HD și un contrast și o culoare îmbunătățite. Există, de asemenea, o nouă caracteristică 4K, numită gamă dinamică înaltă sau HDR, care promite imagini mai luminoase, dinamice și culori mai vii și mai vibrante.

De asemenea, este posibil să observați că există o tehnologie TV mai recentă, numită OLED TV, care domină modelele actuale de televizoare în categoriile de dimensiuni mai mari. Aceste seturi sunt în continuare mai scumpe decât modelele LCD / LED-uri – deși în fiecare an acest factor de diferențiere de preț se restrânge – deci va trebui să decideți dacă merită să achitați un preț semnificativ pentru un televizor mai scump, dar și mai performant, totodată. De asemenea, în fiecare an, televizoarele LCD cu performanțe superioare se îmbunătățesc, apropiindu-se de performanțele TV OLED. În prezent, televizoarele OLED sunt disponibile doar la producătorii LG Electronics și Sony, astfel încât veți avea mai puține opțiuni decât doriți un televizor LCD.

Televizoare și accesorii: mărimea ecranului permite stimularea unei realități vizuale

Poate că cea mai importantă opțiune pe care o veți analiză la un nou televizor este dimensiunea ecranului. Ecranele TV sunt măsurate în diagonală și variază de la mai puțin de 20 de cm la mai mult de 80 de centimetri. Cu toate acestea, nu mulți cumpărători fac achiziții în pragul extremelor. Televizoarele care vor fi amplasate în bucătării sau în dormitoarele mici ar putea măsura doar 24 până la 32 de centimetri, dar dacă achiziționați televizorul pentru living, vă recomandăm să optați pentru un ecran de 50 – 65 inchi. În momentul de față, cele mai mari ecrane le au modelele 4K UHD. Aceste televizoare au ecrane de 4K cu rezoluție mai mare, cu pixeli mai dens încărcați.

Televizoare și accesorii: alegeți între Full HD și Ultra HD în funcție de confortul dumneavoastră vizual

Acești termeni se referă la rezoluția nativă a televizorului. Un ecran obișnuit de înaltă definiție (Full HD) este, de asemenea, un model numit 1080p, deoarece rezoluția ecranului este de 1920×1080. Asta înseamnă că are 1.920 de pixeli pe orizontală și 1.080 de pixeli pe verticală. Televizoarele cu definiție superioară (UHD), denumite și televizoarele 4K, au rezoluțîi de ecran de 3840×2160, astfel încât acestea conțîn 8 milioane de pixeli sau de patru ori numărul de pixeli individuali că un televizor Full HD. Gama mult mai densă de pixeli din televizoarele UHD le face capabile de detalii amplificate ale imaginii. Beneficiile unui televizor UHD sunt mai vizibile în dimensiunile mai mari ale ecranulul spre exemplu pentru situațiile în care doriți să vă așezați mai aproape de televizor decât ați putea cu un televizor de 1080p. Un alt motiv pentru care ați putea decide să faceți saltul la TV 4K este faptul că au fost stabilite acum standarde pentru unele caracteristici UHD, inclusiv o gamă dinamică mare (HDR) și o paletă mai largă de culori. După cum am menționat anterior, probabil cel mai sonor cuvânt cheie din industria TV este HDR. Ecranele HDR urmăresc luminozitatea, contrastul și culoarea televizorului, făcând imaginile pe ecran să arate realist.

Televizoare și accesorii: accesorii de efect care vă stimulează vibrația într-o zi obișnuită la TV

Dincolo de performanță televizorului dumneavoastră există și o gamă extinsă de periferice care îi potențează funcționalitatea eficientă. O telecomandă cu o durată extinsă de viață sau un adaptor smart TV cu wireless share box va poate fi de folos în momentele cele mai importante când doriți să schimbați canalul pentru a vizualiza scenă din filmul preferat. Totuși, pentru aceia dintre dumneavoastră care optează pentru un set mai performant, există și opțiunea tastaturii wireless prin intermediul căreia puteți coordona funcțiile televizorului în confort deplin.

Sorry. No posts in this category yet
Login/Register access is temporary disabled