decoratiuni-gradina

Decorațiuni grădină

Grădina – locul de meditație în care imaginația îmbrățișează natura. Indiferent de spațiul pe care îl aveți la dispoziție puteți adopta fie un design îndrăzneț, fie unul practic pentru a crea un loc în aer liber liniștit, unde vă retrageți după o zi de muncă obositoare sau de fiecare dacă când aveți nevoie de odihnă. În funcție de creativitatea și personalitatea dumneavoastră, amenajarea unui loc care promovează armonia, necesită o varietate de decorațiuni pentru grădină.

Alegerea decorului de grădină

Decorul unei grădini poate fi ales în concordanță cu designul locuinței. În prim plan trebuie să aveți în vedere culorile și tema ce vor predomina. Cel mai important este să lăsăți imaginația să vă ghideze. Din decorurile ingenioase pentru spațiul pe care îl amenajați fac parte ornamentele de gazon, cum ar fi : fântânile. Scurgerea blândă a apei și sunetul oferă o fascinație suplimentară grădinii dumneavoastră. Apele captează ochiul, iar zgomotul are efect calmant asupra creierului. De asemenea, puteți include steaguri, pietre, felinare colorate, diverse vase pe fiecare parte a băncii din grădină, dar și decorațiuni retro cum ar fi: mozaicul artizanal, diferite sculpturi din metal sau poate o bicicletă vintage. Bicicletele vintage au fost și încă sunt foarte apreciate. Datorită fumuseții lor, acestea dau un aer deosebit de interesant grădinii. Pot fi transformate chiar și în „mașini de plantat” sau pot fi amplasate lângă un perete,înconjurat de vegetație. Pentru o imagine vintage completă, frontal se atașează un coș plin cu plante. În cazul în care nu aveți umbră, un foișor ar fi ideal.

Decorațiuni pentru grădină: spațiul mic nu este o problemă

Decorațiunile de grădină sunt o modalitate simplă de a îmbunătăți structura curții și pot fi folosite pentru a atrage atenția sau pentru perfecționarea imaginii.

Dacă nu dispuneți de suficient spațiu, nu vă întristați. O grădină nu necesită un spațiu generos pentru a atrage atenția. Puteți folosi diverse culori pentru pictarea gardului, a pereților, fie să furnizați spațiul cu forme geometrice îndrăznețe, cu scaune și mese confortabile. Gândiți-vă și la locul unde puteți amplasa zona de ședere, un colț al grădinii complet privat. Lumina are importanță, de aceea e bine să încercați să o scoateți în evidență prin felinare din fier forjat sau corpuri de iluminat cu energie solară. Pietrișul sau cărămizile reprezintă o opțiune frumoasă și mai puțin costisitoare pentru grădinile mici. Aceste detalii vă pot ajuta să maximizați spațiul adăugând o nuanță de interes vizual care va oferi caracteristici speciale grădinii dumneavoastră și va spori timpul petrecut afară.

Sorry. No posts in this category yet
Login/Register access is temporary disabled