flori-plante

Flori și plante ornamentale

Se spune că o grădină este extensia casei tale și trebuie colorată cu diverse flori sau plante ornamentale, pentru a te încărca cu energie în fiecare dimineață.

De ce este importantă o grădină cu flori?

În primul rând o grădină este importantă pentru sănătatea ta. Se spune ca dacă acorzi câteva minute dimineața și seara pentru udarea florilor sau pentru îngrijirea plantelor ornamentale, în aer liber, îți scade tensiunea arterială, reduci stresul și îți îmbunătățești concetrarea.

Florile îți dau o stare de bine și de fericire. Cu toții suntem încântați de frumusețe și cu siguranță ne face fericiți să savurarăm cafeaua dimineața în propria grădina, înconjurati de florile preferate. Ne încarcă cu suficientă energie pentru a face față provocărilor din timpul zilei.

Este imposibil să lucrezi într-o grădină fără să înveți ceva nou. Ești într-o continuă dezvoltare și acorzi timp pentru citirea cărților de grădinărit, deoarece știi că o grădină de succes necesită planificare, rezolvarea problemelor și creativitate. Și ce poate fi mai mulțumitor decât aprecierea muncii tale de către vecini și prieteni.

În plus, dacă ai copii, este foarte benefic să își petreacă timpul în grădină, să se joace în aer liber și să respire aer curat. Te pot ajuta și la grădinărit, deoarece este o activitate de vară productivă, sănătoasă și distractivă pentru copii de orice vârstă. Având un interes comun leagă o legătură mai puternică intre tine și copilul tău.

Ce flori trebuie să plantezi?

Este grădina ta și poți planta ce flori îți plac cel mai mult. Trebuie însă să ții cont de o schemă de culori, deoarece folosirea unor tonuri puternice și diferite, pot avea un impact vizual deranjant.

Alege culori care să ajute la unificarea peisajului și care să creeze un sentiment de armonie.

De exemplu combinatia de albastru cu galben este proaspătă și plină de viață. Combinația de portocaliu cald, galben și roșu adaugă puțină emoție, armonie și vibrație grădinii tale.

Plantele perene sunt flori care trăiesc mai mult de doi ani și care înfloresc an de an pe cont propriu. Necesita o întreținere redusă, au capacitatea de a rezista la climat dur și au multe forme, culori și dimensiuni, care în combinatie pot fi vibrante și dinamice. Din aceasta categorie poți opta pentru zambile, crini, hortensie, bujor, trandafir și lalea.

Pentru a da un sens estetic grădinii tale, îți recomandăm să folosești și plante ornamentale. Acestea sunt în topul alegerilor pentru decorare, deoarece dau frumusețe împreujurimilor și te încântă cu diferite mirosuri. Alege lavandă sau magnolie și o să fii încântat de parfumul lor plăcut.

Plantele produc oxigen, acționând ca filtre de aer naturale. Dacă apelezi la plante ornamentale, pe lângă un aspect frumos al grădinii, reușești să îți îmbunătățesti calitatea aerului. Poți opta pentru plantarea unor puiuți de tuia sau cactuși.

Deciziile îți aparțin. Tu alegi cum să îți faci o grădină frumoasă, liniștitoare și plină de viață.

Sorry. No posts in this category yet
Login/Register access is temporary disabled