mobila-gradina

Mobilier gradină

Natura a fost și este un mod cu ajutorul căruia oamenii se relaxează, fie ca ies în parc, fie că se plimbă pe stradă, au nevoie de un loc în care să se relaxeze și să se recreeze astfel încă să uite de grijile și probleme cotidiene. De aceea, o grădina bine amenajată este oază de recreeatie pentru mulți dintre noi.

Pentru a face din grădina ta o oaza de liniște ai nevoie să fii atent la câteva aspecte, astfel încât, mobilierul de grădină ales sa nu îți ridice probleme sezonul sau anii următori.

Tu știi cum sa îți alegi corect mobilierul de grădină?

În primul rând, trebuie să fii atent la vremea predominantă din zona ta. Dacă predomină vremea calduroasa atunci ai nevoie de un material de gradină rezistent la căldură care sa nu deprecieze materialul din lemn, de exemplu, prin spărturi sau decojiri. Dacă este o zona în care vântul bate tot timpul, atunci ai nevoie ca mobilierul pentru gradină să fie confecționat dintr-un material mai greu, deoarece un material din aluminiu o să fie zburat de vânt. În cazul unei zone ploiaose este nevoie de lemn rezistent la apă precum salcâmul sau nucul, ori lemnul tratat pentru a nu avea surprize neplăcute pe viitor. Existe multe zone mixte, de aceea, este recomandat ca în acele zone materialele de gradină folosite să fie tratate chimic sau, în cazul lemnului, prin uleiuri sau lacuri.

În al doilea rând, trebuie sa acorzi o importanță crescută și spațiului pe care îl ai la dispoziție pentru a pune un mobilier de grădină sau de exterior. Ai un balcon îngust sau lung, tearasă sau grădină? În cazul în care locul pe care îl ai la dispoziție este unul îngust, atunci ai nevoie de un mobiler mic pentru grădină, cât mai confortabil ca, de exemplu, un set de masă pentru bar deoarece atât masa cât și scaunele sunt mult mai mici decat cele obișnuite, dar sunt foarte confortabile și, astfel, poți să circuli lejer în acel spațiu fără să simți că te axfisiezi sau că nu ai loc.

Pe de-o parte, este recomandat să ai și un spațiu de depozitare a mobilierului pentru grădina ta pe timpul iernii. Indiferent că materialele sunt rezistente la ploaie și sunt destul de grele încă să nu fie luate pe sus de vânt, este bine să încerci să îi prelungesti perioada de viața pentru a te bucura cât mai mult timp de el, deoarece în timp poate să apară mucegaiul sau rugina.

Pe de alta parte, atunci când vine vorba de mobilier de grădină este important și bugetul pe care îl ai la dispoziție. Un buget mic nu îți aduce neapărat mobilier de proastă calitate, aspectul cel mai important atunci când vine vorba de mobilier de grădină este materialul din care acesta este confecționat.

Diversitatea unui mobilier de grădină

Mobilierul pentru grădină este foarte variat și este pentru orice gust, buzunar ori nevoie. Poți  opta pentru un set masa și scaune grădină, canapele  si fotoliu de grădină, de asemenea,  hamacul, leaganele sau balansoarul pentru grădina ta sunt niște alternative foarte bune din punct de vedere al confortului și al prețului. Important este sa îl faci fix pe placul tău pentru a putea deveni pentru tine mica ta liniște într-o mare de probleme.

Login/Register access is temporary disabled