1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,50 din 5)
Se încarcă...

Idei de amenajare a dormitorului pentru casele mici

Îți cauți inspirația pentru decorarea unui dormitor mic? Avem câteva sugestii pentru dormitoare în care spațiul disponibil este limitat, dar designul este demn de o încăpere contemporană, modernă. House N’ Garden este o sursă de inspirație pentru decorarea grădinii și a casei.

Înainte de a începe listarea ideilor pentru amenajarea dormitorului, sunt câteva mici tips-uri de luat în seamă:

  • culorile deschise sporesc sentimentul de spațiu deschis, în timp ce nuanțele întunecate tind să inchidă spațiul; ușurează cât se poate de mult pereții și mobilierul și alege culori deschise;
  • e destul de evident faptul că paturile de tip king-size sunt mult mai practice; luați obiecte de mobilier cu compartimentație inteligentă și economisiți cât se poate de mult spațiu; dacă vi se pare că spațiul de depozitare este insuficient, luați-vă sertare sau compartimente pe care să le puteți pune sub acel pat king-size de care am amintit anterior;
  • mărește(vizual) spațiul din cameră folosind oglinzi;

Sfaturi pentru amenajarea dormitoarelor mici

Ideile pentru dormitoarele mici pot transforma un spațiu înghesuit într-un loc retras, cu soluții practice pentru depozitare și design nu doar atractiv, cât și menit să-ți ofere impresia unui loc mult mai spațios. Până și cele mai umile încăperi pot fi tansformate în dormitoare confortabile, atâta timp cât mobilierul este ales, poziționat și utilizat inteligent. Puțină inspirație și planificarea atentă a locurilor unde există potențial de transformare în spațiu de depozitare fără a limita accesul la spațiul liber din cameră sunt două aspecte cu mare relevanța pentru a maximiza disponibilitatea încăperii.

1

Alegerea tematicii camerei

Crează un dormitor mare dintr-o încăpere de dimensiuni mici prin utilizarea unei tematici în care să predomine albul presărat cu un anumit motiv decorativ, cum ar fi elemente inspirate din natură(floră) – flori, frunze, etc. – combină aceste motive cu pereții albi, câteva accesorii minimaliste și delicate care să aparțină tematicii alese, camera reușind astfel să prindă viață.

2

Repetarea unui singur obiect decorativ reprezentativ

Alege un obiect pe post de motiv, o formă care să reprezinte camera – cum ar fi o inimă sau cercuri – și încearcă pe cât posibil să asociezi acea formă obiectelor din dormitor. Cumpără perne în formă de inimă, decorațiuni, accesorii, picturi, etc. Încearcă să varezi dimensiunile, astfel încât motivul camerei să iasă mai mult în evidență și să uiți că trebuie să analizezi mai întâi spațiul disponibil.

3

Crează un perete personalizat

Un fundal unic în încăpere și un obiect de decor care să te reprezinte dar care să atragă atenția poate transforma un perete în atracția principală a camerei. Alege o paletă de culori destul de restrictivă, limitată, cu așternuturi de pat albe, mobilier din lemn clasic, alege o singură culoare care să iasă mai mult în evidență și folosește-o pe un obiect (ex: pătura de pe pat). În rest, alege peretele pe care îl dorești a fi personalizat (preferabil cel pe care este pus patul), selectează un fundal diferit și accesorizează-l cu diverse obiecte decorative care să aparțină aceleiași tematici (ex: trupa muzicală preferată, jocul preferat, un instrument muzical, etc.).

4

Lasă albul sau cremul să predomine

Lăsând pereții camerei albi, crem sau nuanțe derivate, dar nu prea îndepărtate, îți oferă posibilitatea de a folosi culorile într-un mod mult mai controlat pentru alte obiecte decorative din camera. De regulă, pereții albi, cu decorațiuni simple, minimaliste sau chiar inexistente dau impresia de libertate, de spațiu curat.

5

Alege obiecte minimaliste și practice

De foarte multe ori se întâmplă să nu ai nevoie de o noptieră prea mare. O lampă, un pahar cu apă, o carte și poate un smartphone sunt obiectele ce stau cel mai adesea pe micul obiect de mobilier de lângă pat. Înălțimea, de regulă, nu este o problemă, mai ales a patului, așa ca de ce să nu iei un pat cu sertare. Ideea de a avea un pat king-size poate fi utilă pentru depozitarea unor obiecte vestimentare sau a așternuturilor de pat, putând fi folosit pe post de șifonier.

Ai ceva de spus? Lasă-ne un comentariu!

Comentează!

Login/Register access is temporary disabled