Magazin

★★★★☆

Modalitati de a ucide buruienile fara substante chimice

Multi oameni incep sa isi cultive o mica gradina de legume sau isi doresc o gradina de flori atunci cand vine primavara. Mentinerea unei livezi sau a unei gradini bine ingrijite inseamna ca trebuie sa scapam de buruieni, iar cand auzim cuvantul erbicid, primul lucru care ne vine in minte sunt substantele chimice. Se pare ca in ultimii ani ne-am obisnuit cu ideea ca erbicidele trebuie sa fie otravitoare.

Exista alternative de casa la erbicidele comerciale care nu sunt toxice pentru mediu, nu sunt toxice pentru animalele noastre de companie si nici nu trebuie sa ne facem griji pentru culturile din gradina.

Apa clocotita

Apa clocotita este un erbicid puternic, va vine sa credeti sau nu. Puneti o oala cu apa la robinet si incalziti-o pana la punctul de fierbere, apoi turnati-o cu mare grija peste buruienile pe care doriti sa le ucideti. Acesta este un mod foarte eficient de a indeparta plantele nedorite de pe terase, alei si trotuare. Trebuie sa fiti foarte atenti pentru ca apa clocotita nu selecteaza, daca o puneti in locuri unde sunt alte plante, va ucide instantaneu tot ce atinge si asta include radacinile subterane ale legumelor din apropiere.

Sare

Sarea este erbicidul suprem. Daca vrem sa impiedicam orice fel de planta sa creasca intr-o zona, tot ce trebuie sa facem este sa o saram. Aceasta solutie este perfecta daca aveti o carare cu gresie si nu doriti ca buruienile sa creasca in cale. Este cel mai simplu mod de a va asigura ca nimic nu creste acolo. Va trebui sa o reinnoim din cand in cand, dar in acest fel putem fi siguri ca nimic bun sau rau nu va creste acolo, asa ca tineti cont de acest lucru.

Otet

Oricare dintre varietatile sale: otet de mere, de vin sau de cidru va functiona. Acidul acetic din otet va ucide frunzele plantei, dar nu si radacinile si functioneaza cel mai bine pe plantele tinere, deoarece acestea nu au suficienta energie stocata in radacini pentru a le creste din nou frunzele. Va fi un erbicid mai puternic daca amestecati un litru si jumatate de otet, sucul de la o lamaie, o lingura de sapun de vase si pulverizati buruienile cu un pulverizator. Cheia succesului este soarele, deoarece va fi mult mai eficient intr-o zi insorita.

Accepti cookies? Citeste mai mult