1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Modele de gresie pentru băile moderne

Marea majoritate a băilor au podelele acoperite cu gresie deoarece este un material foarte durabil, ușor de curățat, cu un aspect plăcut și ideal conceput pentru spațiile umede. Poate îți place designul retro și ai parchet în celelalte încăperi ale locuinței, așa că îți dorești ca gresia pentru baie să nu aibă un aspect mult prea diferit față de restul podelelor din casă.

Cele mai populare modele de gresie pentru baie

Industria de azi e de partea noastră, oferindu-ne o gamă foarte variată de modele de gresie pentru baie care nu vor servi drept amenajări cu scop practic, ci și ca decorațiuni pentru baie. Îți poți decora întreaga baie cu plăci de gresie care să aibă același design sau unul similar cu cel al plăcilor de faianță pentru baie.

1

Gresie pentru baie din marmură sau imitație de marmură

Marmura este unul dintre cele mai faimoase și mai luxuriante materiale utilizate pentru decorarea băilor, dar după cum v-ați dat seama sau deja știați, sunt și foarte scumpe. Poți oricând să optezi pentru imitația de marmură cu scopul de a reduce costurile.

2

Gresie pentru baie model imitație de parchet

Textura parchetului este una foarte primitoare și în mod cert se adaptează ușor designului celorlaltor încăperi din locuință, însă lemnul nu e deloc un material prietenos cu umiditatea. O soluție ar fi aceea de a găsi plăci de gresie cu model de parchet – astfel îmbini durabilitatea gresiei cu aspectul plăcut al parchetului.

3

Gresie pentru baie model mozaic

Plăcile de gresie cu model mozaic sunt printre cele mai populare. Sunt ideale pentru a crea un design inedit, un contrast între podea și pereți. De regulă, când ne gândim la mozaic într-o baie, ne gândim la plăci de gresie albă și neagră. Combinația de nuanțe este clasică și se potrivește aproape oricărui decor de baie. Posibilitățile de selecție sunt nenumărate, găsind gresie în diverse modele, forme și culori.

Cum alegem gresia pentru a îmbina utilul cu plăcutul

Regula de bază pentru acoperirea oricărei suprafețe din locuință face referire la culori și lumini: nuanțele mai aprinse și luminoase deschid camera, în timp ce o culoare mai întunecată închid camera. Te-ai întrebat vreodată de ce culoarea tavanului este rareori sau aproape niciodată diferită de alb? Deși motivul mult auzit ar fi acela că oamenii au o preferință specială pentru tavanul alb, în realitate textura unui perete sau tavan alb este cea mai ușor de suportat și cea mai plăcută vizual.

Asta nu înseamnă că trebuie să căutăm în mod special gresie albă, dar ideal ar fi ca baia să fie predominant deschisă la culoare. Chiar și combinațiile dintre alb și negru de care am vorbit mai sus sunt acceptabile, dat fiind faptul că proporția de alb este de 50%.

Cu cât sunt mai mari plăcile, cu atât sunt mai puține, deci și numărul liniilor despărțitoare este restrâns. Indicat este să nu se exagereze cu dimensiunea plăcii de gresie, pentru că o placă mai mare este mult mai predispusă spargerii în urma contactului cu un obiect dur, iar înlocuirea sa este implicit mai costisitoare decât înlocuirea unei singure plăci mai mici.

Etichete:

Ai ceva de spus? Lasă-ne un comentariu!

Comentează!

Login/Register access is temporary disabled