1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Modele de mobilier bucătărie în 2019

Deseori, bucătăria reprezintă inima casei și dictează stilul acesteia, dar și atmosfera. Mai ales în casele cu un design modern, în cazul în care este aleasă varianta de open space unde se îmbină bucătăria cu spațiul de luat masa și camera de zi.

Stilul de design al întregii case este influențat de alegerea modelului mobilei de bucătărie. Este în esență ceea ce culorile, formele, materialele și funcționalitatea zonei bucătăriei vor fi. Aceste elemente vor stabili tonul pentru restul combinațiilor de design din acasă.

În acest articol, vom urmări cele mai tari tendințe în designul și amenajarea bucătăriilor pentru sezonul anului 2019. Astfel, puteți avea ideea generală a ceea ce să aveți în vedere atunci când va proiectați spațiul pentru bucătărie.

Mobilier bucătărie: tendințe de culori pentru 2019

Sunteți conștienți de faptul că secțiunea culorilor stabilește tonul pentru aspectul modelului și atmosfera oricărei case . Chiar și cel mai simplu argument devine viu, vibrant și memorabil când se aplică o selecție exactă a culorii. Acest lucru este valabil în special pentru bucătărie – o premisă în care de obicei cineva își petrece mult timp în aceasta.

Pentru sezonul 2019 opțiunile de culoare la modă vor varia de la neutre naturale, stejar, benzină verde și cărbune (cu accente de negru) la salvie. De asemenea, sunt în căutare și nuanțele exotice (paleta dominată de portocaliu devenind o selecție de culori cheie) și o culoare vibrantă și îndrăzneață cum ar fi tonalități intense albastre sau întunecate.

Mobilier bucătărie: materiale și finisaje

Tendințele culorilor în ceea ce privește designul bucătăriilor, este vizibilă în paleta de materiale care compun mobilierul și aparatele de bucătărie. Îmbinând selecția sofisticată a culorilor cu materiale de înalta calitate: lemn, beton, corian, sticlă sau sticlă organică, ceramică, piatră sau metal în diferite nuanțe – devine o rețeta pentru designul unic și frumos al bucătăriei. Modificând stilurile de la clasic la modern, designerii se joacă cu suprafețele și materialele pe care le au la dispoziție. Fie mată și lucioasă, întunecată și ușoară, cu și fără mânere – fiecare material deține o singură densitate și aspect.

Având în vedere variația de modele de mobilă de bucătărie, dorim să prezentăm anumite stiluri ce sunt în tendințe anul acesta. De asemenea, nu trebuie lăsat de-o parte nici materialul blatului pe care îl alegeți.

– mobilă pentru bucătăriile industriale sunt o tendință în curs de dezvoltare;

– mobilă pentru bucătării în stil tranzițional sau rustic – urban;

– blaturi de bucătărie din cuarț, marmură, granit, lemn;

Tendințele actuale sunt orientate spre aspectul meșteșugului tradițional și atmosfera naturală, ce necesită manoperă sofisticată. În același timp trebuie să păstreze aspectul minimalist, fără prea multe decoruri.

O altă latură a noilor tendințe este reprezentată de inovațiile în materie de înalta tehnologie. Aici putem observa și prezența elementelor din lemn, dar în aceste cazuri ele sunt folosite mai mult ca detalii artistice.

Datorită noilor tehnologii, inovațiilor și imaginației designerilor – există extrem de multe posibilități pentru proiectarea și amenajarea bucătăriilor. Pentru persoanele care locuiesc în oraș, posibilitățile sunt infinite: bucătării mici și funcționale, compoziții urbane jazzy, articole fabricate din țesături. Să nu uităm de invenții inovatoare care creează suprafețe rezistente la deteriorări, eroziune și așa mai departe.

Pentru cei care preferă un stil de viață mai natural și doresc să simtă legătură cu natura – tendințele care duc la un design mai rustic se potrivesc.  Selecția materialelor reciclate și compoziția naturală ar trebui să fie o altă variantă. Doar alegeți-vă și bucurați-vă de modelul de mobilă de bucătărie favorit.

Etichete:

Ai ceva de spus? Lasă-ne un comentariu!

Comentează!

Login/Register access is temporary disabled