Sfaturi pentru amenajarea camerei de zi – partea a II-a

7. Adăugați o nuanță de culoare. În timp ce puteți crea un spațiu frumos, fără nuanțe vii, adăugând chiar și un pic de culoare unui living poate merge mult până la crearea unei atmosfere relaxate și primitoare.

Când aveți îndoieli, puteți alege o nuanță de un albastru vesel – este o nuanță cu care toată lumea poate fi de acord. Contrastă perfect elementele calde, cum ar fi pielea și lemnul, și se simte suficient de neutru pentru a lucra cu practic orice alte culori de accent viitoare.

8. Adăugați un covor cu texturi. Modelul este un instrument de proiectare puternic, care infuzează o cameră de zi cu energie și minimizează aspectul petelor sau uzurii. Un covor texturat aduce aceste avantaje la „al cincilea perete”, fiind podeaua. Astfel se poate ancora simultan o zonă de relaxare și oferă întregii încăperi un anume sens. Chiar dacă aveți deja mochete, luați în considerare adăugarea unui covor în zona de relaxare. Pentru prima dată când veți rula covorul pentru a-l duce la curățătorie specializată după ce ați vărsat ceva pe acesta, veți fi bucuroși că a fost acolo.

9. Alegeți mese și scaune mobile. Mese ușoare, tabureți, perne joase în stil otoman și chiar scaune laterale care pot fi mutate cu ușurință fac o cameră de zi mult mai confortabilă, oferindu-ți dvs. și familiei o mulțime de opțiuni zilnice pentru a-și relaxa picioarele, a savura o băutură stând jos sau a așeza un oaspete în plus.

10. Luați în considerare distanțele de conversație. Oricât de mare ar fi camera de zi, există o limită a distanței la care sunt așezate scaunele, fotoliile sau orice piesă de mobilier pe care ar putea sta cineva. Astfel va trebui să aibă totuși sens pentru conversații intime și întâlniri confortabile. O distanță bună între scaune pentru a facilita conversația este de aproximativ 8 metri, ceea ce înseamnă că dacă aveți mai multe canapele sau o canapea și scaune laterale, zona de ședere ar trebui să aibă un diametru de 8 metri sau 4 metri în afara centrului.

O canapea imensă cu 12 locuri, cu secțiune, poate arăta grozav și perfectă pentru o petrecere, dar dacă doriți să creați o cameră de zi confortabilă, de obicei este mai bine să folosiți mai puține scaune ca să le puteți așeza unul lângă altul, pentru a mai salva spațiu.

11. Nu o luați prea în serios. Un living este un spațiu excelent pentru a îmbrățișa câteva bătăi de cap, cum ar fi un perete plin de opere artistice, perne pe care poți sta pe jos, coșuri de depozitare deschise și mobilier vesel colorat.

Încercarea unei amenajări perfecte va însemna că orice lucru din living va fi așezat la milimetru, în timp ce acceptarea unui pic de haos controlat va însemna că ocazional nu totul va arata exact cum doriți.

Ai ceva de spus? Lasă-ne un comentariu!

Comentează!

Login/Register access is temporary disabled