1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Sfaturi pentru amenajarea camerei de zi – partea I

Indiferent dacă stilul tău este tradițional sau modern, relaxat sau formal, îndrăzneț sau supus, camera de zi trebuie să fie un loc în care să te poți simți confortabil. Există o artă specifică de a decora o cameră care arată excelent și funcționează bine pentru stilul fiecăruia. Așadar, înainte de a vă cufunda într-o reproiectare a camerei de zi cu ajutorul profesioniștilor, pregătiți-vă cu câteva sfaturi și trucuri ale designerilor.

1. Amestecați lumina și întunericul. Când o cameră de zi este albă și luminoasă, se poate simți prea „curată” și de neatins. Când este întuneric, se poate simți ca o peșteră. Dar amestecarea culorilor închise și deschise creează un aspect dinamic, care oferă profunzime și echilibru. Designul oricărui spațiu beneficiază de includerea unui contrast între întuneric și lumină.

2. Contrastați neutrele. Dincolo de a include pete albe și altele negre, decorarea unui living cu o varietate de neutre contrastante poate dura mult până la a-l face să se simtă bogat și primitor. Un bun exemplu ar fi: pereții albi, pielea canapelelor să fie de o nuanță caramel, feroneria din aramă, canapeaua gri și dulapurile gri-albastre care pot contrasta între ele, ceea ce evidențiază finisajele lor diferite. Acest lucru face ca paleta de culori să se simtă bogată chiar înainte de a adăuga alte elemente cheie, cum ar fi modelul și textura.

3. Joacă-te cu textura. Textura este ușor de trecut cu vederea la decorarea camerei de zi, mai ales că nu o vedem atât de mult pe cât o atingem. Dar este important pentru a face o cameră de zi să se simtă confortabilă, iar acest lucru este pentru texturi de pluș care să atragă o senzație plăcută la atingere și texturi mai dure care adaugă contrast. Puteți include texturi de genul celor de piele, bumbac, lână, metal, piatră, sticlă sau alte diferite materiale confecționate.

4. Adăugați note cu textură lemnoasă. Nu putem vorbi despre textură fără să vorbim despre lemn, unul dintre materialele de top pentru a aduce un sentiment de căldură într-o cameră de zi.

Există atât de multe moduri de a adăuga lemn, oricare dintre acestea va face ca un spațiu să se simtă ceva mai primitor. Luați în considerare panourile de perete, mesele laterale, scaunele mobile, cadrele, picioarele canapelei și piesele de artă sculptate, acestea fiind doar câteva dintre numeroasele opțiuni.

5. Amestecați tapițeria. Cu siguranță, majoritatea magazinelor de mobilă oferă opțiunea de a achiziționa un întreg living amenajat pentru tapițeria potrivită, dar asta nu înseamnă că ar trebui să o optați pentru această alternativă. Într-o zonă relaxantă și formală de a lua un loc, tapițeria potrivită poate da un sentiment de maturitate și disciplină, dar dacă doriți ca o cameră de zi să fie confortabilă și primitoare, amestecați și potriviți piesele tapițate pentru a oferi designului un pic de personalitate.

Una dintre cele mai sigure metode de a face acest lucru este să amestecați scaunele din piele cu o canapea din țesătură sau invers, astfel încât materialele să contrasteze într-un mod evident intenționat. Oferă design-ului living-ului o oarecare diversitate, ceea ce poate oferi membrilor familiei diferite opțiuni pentru a se potrivi preferințelor acestora.

Denim și catifea sunt alte două materiale care pot fi primitoare și rezistente. În plus, acestea adaugă o răsturnare de situație neașteptată în comparație cu obișnuita tapițerie din bumbac sau lână pe care o vezi deseori în magazine. Atunci când alegeți țesătura pentru mobilierul dvs. din camera de zi, căutați un material cu un amestec de țesături naturale și sintetice pentru a obține caracteristicile practice ale ambelor, și, dacă este posibil, faceți un test de îndoire al unei părți din țesătură pentru a vă asigura că țesătura este cusută în regulă. O țesătură bine strânsă va fi mai durabilă decât una liberă (care lasă mult spațiu pentru a se ascunde murdăria), indiferent de material.

Pentru a redecora un living cu scopul de a oferi un ambient plăcut și primitor poate fii și foarte simplu, dar și foarte dificil în funcție de preferințele clienților.

Ai ceva de spus? Lasă-ne un comentariu!

Comentează!

Login/Register access is temporary disabled