1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Sfaturi pentru decorarea unei mansarde

mbunătățirea spațiului de locuit suplimentar din mansardă poate fi o modalitate minunată de a profita la maximum de perimetrele pătrate ale casei tale. Însă, pentru a beneficia în totalitate de noul spațiu, va trebui să abordați câteva provocări specifice mansardelor – de la tavane abrupte înclinate și amenajări incomode la ferestre cu lumină slabă și greu de îmbrăcat. Aici veți găsi ajutor pentru unele dintre cele mai comune dileme de decorare a mansardei.

1. Evaluează-ți spațiul. Măsurați fiecare colț și crăpătură disponibile în spațiul dvs. din mansardă – fără să omiteți nimic. Mai ales dacă mansarda dvs. este mai mică decât spațiul prezentat per ansamblu, veți dori să știți despre fiecare centimetru prezent; există numeroase modalități de a lucra cu streașină joasă tipic unei mansarde, unghiuri mici și pasaje înguste.

Luați-vă măsurătorile de la etaj la spațiul principal de locuit și comparați unele dintre piesele de mobilier de acolo pentru a vă oferi un indiciu despre ceea ce s-ar putea potrivi. Există loc pentru un pat queen sau doar unul dublu? Se va potrivi acel raft mic sub fereastră sau vei căuta o soluție personalizată? Făcând un plan din timp vă poate oferi mai mult timp pentru a putea da drumul la creativitate.

2. Îmbrățișați romantismul unui dormitor la mansardă. Ce ar putea fi mai confortabil decât patul unui copil ascuns sub streașină într-un dormitor la mansardă? Copiii tind să iubească spațiile mici, astfel încât transformarea unei mansarde în camera unui copil este o alegere firească.

3. Creșteți spațiul de stocare cu un pat care are lăzi pentru diferite articole. Un loc mic de pat confortabil devine și mai funcțional atunci când adăugați rafturi subțiri la pat, plus spațuil de depozitare de sub pat este un real beneficiu.

4.Optează pentru un birou semi-incorporat sub streașină. Dacă aveți abilități de tâmplărie de bază și o aspirație către bricolaj, puteți construi în mod fezabil un birou foarte practic folosind cherestea tăiată la comandă și câteva rafturi, pentru o caracteristică care se poate folosi de fiecare centimetru de spațiu.

5. Maximizați spațiul și lumina cu alb. Chiar dacă, în mod obișnuit, te-ai ferit să folosești alb pur pe tavan, pereții și podele dintr-o mansardă poate fi doar un lucrul benefic pentru a deschide spațiul. Camerele de la etaj au mai puțin trafic de picior și mai puțină intensitate a mizeriei făcute, datorită faptului că sunt amplasate mai departe de intrarea casei, așa că nu este atât de dificil să păstrezi igiena podelelor, cum ai putea crede. Și a fi înconjurat de alb este ca și cum ai fi în interiorul unui nor mare, pufos … un strigăt îndepărtat de mansarda întunecată stereotipică și întunecată.

6. Pictează podeaua. Indiferent dacă alegeți o nuanță albă sau o altă nuanță deschisă, podelele pictate pot fi o alegere inteligentă în mansardă: ele reflectă mai multă lumină decât lemnul simplu, iar vopseaua este un finisaj excelent pentru pardoselile din lemn mai puțin costisitoare – un mare ajutor pentru a rămâne la buget.

7. Folosiți acei pereți de jos până sus. Unitățile cu rafturi mici, dulapuri și birouri pot fi combinate într-un mod corect pentru a crea soluția de depozitare care se potrivește nevoilor dumneavoastră. Magazinele mari precum Ikea pot fi resurse excelente pentru a găsi piese modulare aproape personalizate care se potrivesc spațiului dvs. și bugetului dumneavoastră.

8. Optați pentru depozitarea personalizată. Un perete complet de dulapuri personalizate și alte spații de depozitare sunt foarte valoroase. Dacă intenționați să vă folosiți mansarda ca dormitor principal sau ca un alt spațiu utilizat frecvent, luați în considerare economisirea spațiului pentru dulapurile personalizate – acestea vor merita efortul.

Indiferent de designul de interior pe care îl alegeți pentru mansarda dvs., cea mai bună alternativă este ca spațiul existent trebuie folosit în așa fel încât să ofere o zonă de relaxare, de liniște și de inspirație pentru viitoarele planuri din viață.

Ai ceva de spus? Lasă-ne un comentariu!

Comentează!

Login/Register access is temporary disabled